fredag 19 april 2013

Topp 5: Bästa namn på fiktiva elaka personer från min ungdom

5. Mårran
Främst för att hon är den läskigaste karaktären i ett barnprogram någonsin, och för att hon faktiskt har ett namn som är mindre skräckinjagande än vad själva karaktären är. Många tar i från tårna och vräker på med outtalbara konsonanthärvor (Ugluk, Nyarlathotep, Chthullu) men Mårran behöver inte förlita sig på sitt namn, utan sprider kyla och dålig stämning ändå. Respekt!



4. Cruella de Vil
Klassisk ordlek, tydligt, matchar väldigt bra med karaktärens personlighet. Ett habilt nemesisnamn!


3. Blod-Svente feat. Jocke med Kniven
 Blod-Svente är ett helt vansinnigt namn, vilket jag verkligen uppskattar. Det verkar som om Astrid Lindgren ofta gick in i något slags Crazy-mode när det var dags att döpa antagonister (Jfr Ruskprick och Knorrhane, Prussiluskan, Tjoffsan o.s.v), Dessutom gillar jag idén om att bovar kommer i par. Jag skulle förövrigt gärna se listan på namnen som inte riktigt höll måttet till Pippi på de sju haven... Lymfa-Bertil & Kärnvapen-Conny?


2. Don Karnage
Ökänd luftpirat med ett riktigt fett namn. Spindelmannen har ju en fiende vid namn Carnage, vilket inte alls är lika coolt. Det är det lilla lilla Don:et som gör't, ingjuter fruktan vid första stavelsen.



1. Guld-Ivar Flinthjärta 
Det i särklass bästa onding-namnet i kulturhistorien! Det kan inte bli mycket mer ondskefullt och tydligt än såhär, Guld-Ivars två främsta (enda?) egenskaper är: 1. ett sjukligt intresse för pengar och 2. total brist på empati. Kort, koncist och dessutom ligger det fruktansvärt bra i munnen. Grattis!





1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Tweets av @MrBiskvi